معرفی شهر پراگ (بخش اول)

متن کامل

در این مقاله به معرفی شهر پراگ در جمهوری چک می پردازیم.

جمهوری چک کشوری واقع در اروپای مرکزی و یکی از اعضای اتحادیه اروپا است. پایتخت و بزرگ‌ترین شهر آن پراگ است. جمهوری چک به دریا راه ندارد و سه ناحیه تاریخی بوهم، موراوی، و بخش کوچکی از سیلزی ‏را شامل می‌شود. مردم چک از تبار اسلاو و از مردمان هندواروپایی هستند.

این ‏شهر در شمال غربی کشور چک بر روی رودخانه ولتاوا بنا شده است. این شهر یکی از بزرگترین شهرهای اروپایی است و بزرگترین قلعه تاریخی جهان را در خود جای داده است. پراگ شهر آثار هنری مدرن، قدیمی ترین سیستم پستی جهان و ساعت نجومی است.

تاریخچه شهر پراگ

شهر پراگ در قرن ۹ میلادی توسط شاهزاده بورژیوی یکم که در آن زمان قلعه خود را در نزدیکی رودخانه ولتاوا ساخته بود، تاسیس شد. این شاهزاده از خانواده پریمیسل بود که به مرکز بوهمیا آمده بود. خاندان پریمیسل از قرن ۹ در کشور جمهوری چک حکومت داشتند.

شاهزاده وراتیسلاف، که آقازاده بورژیوی یک بود در سال ۹۲۱، ساخت یک کلیسا با سبک باسیلیکی را آغاز نمود که اتمام و تکمیل آن تا دوره حکومت بولیسلاف دوم به طول انجامید. بولیسلاف دوم در سال ۹۹۳ صومعه ای تاسیس کرد که هم اکنون یکی از قدیمی ترین صومعه ها در این کشور محسوب می شود.

در سال ۹۲۹ کلیسای دیگری به نام روتوندا ویت مقدس با سبک رومانسک ساخته شد ولی با گذشت چند سال در سال ۱۰۹۶ معماری این کلیسا را به باسیلیک تغییر دادند. شخصی با نام یان لوکسنبورسکی، حدود ۲۴۸ سال بعد از ساخت کلیسای ویت مقدس آن را تخریب کرد و به جای آن کلیسای دیگری با سبک گوتیک را ساخت.

که اتمام این کلیسا به دلیل جنگ هایی که رخ داد طول کشید و سرانجام توسط حکومت چکسلواکی به پایان رسید. این کلیسای ساخته شده با نام کلیسا کاتدرال ویت مقدس، نام گذاری شد و می توان گفت یکی از معروف ترین کلیساهای این کشور به شمار می آید.

در ادامه اتفاقات بسیاری در این شهر افتاد ولی متاسفانه در سال ۱۶۸۹ به علت آتش سوزی که اتفاق افتاد شهر پراگ سوخت و نابود شد ولی مردم به تدریج آن را بازسازی کردند. در زمان قدیم این منطقه دارای ۴ قسمت به نام های شهر جدید، شهر قدیم، منطقه قلعه و سمت کوچک بودند. به تدریج با گذشت زمان در سال ۱۷۸۴ این چهار قسمت به هم پیوستند و شهر پراگ را به وجود آوردند.

آب و هوای پراگ

زمستان پراگ بسیار سرد، بارانی و گاهی برفی است و از دسامبر تا اوایل ماه می (۱۰ آذر تا ۲۰ اردیبهشت) به طول می انجامد و تابستان آن ممکن است در بعضی روزها بسیار گرم شود و تا ۲۷ درجه دمای هوا بالا رود.

مکان های دیدنی شهر پراگ

برج باروت (Powder Tower)

برج باروت یکی از دروازه‌ های اصلی شهر قدیمی می باشد که در قرن ۱۱ میلادی احداث شده است. در طول قرن ۱۷ میلادی، از این دروازه به عنوان محلی برای انبار کردن باروت استفاده می ‌شد و به همین خاطر این دروازه را برج باروت می نامند. مسیر سلطنتی، مسیر های عبور پادشاهان بوهم برای تاجگذاری از دروازه ی شهر قدیمی در این بخش شروع می شود. برج باروت توسط پلی سرپوشیده به کاخ پادشاه ولادیسلاو دوم (King Vladislav II) وصل می شود، ولادیسلاو دوم در سال ۱۴۷۵ دستور بازسازی برج را صادر کرده بود.

کلیسای تین (Tyn Church)

ساختمان اصلی کلیسای تین در قرن ۱۱ میلادی با سبک معماری رومی ساخته شد و برای پذیرایی از بازرگان های خارجی که جهت داد و ستد به پراگ می آمدند بکار می رفت. کلیسایی که امروزه مشاهده می کنید در حقیقت در قرن ۱۴ میلادی ساخته شده است و سقف، برج ها و شیروانی ها سال ها بعد ساخته شدند. معماری کلیسای تین یا کلیسای بانوی مقدس ما قبل از تین توسط پتر پارلر و ماتیاس آراس صورت گرفته است، این معماران بسیاری از بنا های گوتیک در شهر پراگ را طراحی و اجرا کرده اند.

تپه ی پترین (Petrin Hill)

در تپه ی پترین منظره ی شگفت انگیزی از شهر قدیمی به چشم می خورد. این تپه در سوی دیگر رودخانه نزدیک شهر قدیمی واقع شده است و دارای مسیر های پیاده روی لذت بخشی برای گردش و تفریح است. در تپه ی پترین، بهتر است که از برج فلزی که به سبک برج ایفل در اندازه‌ ی کوچک ساخته شده، بازدید کنید، همچنین از جاذبه های مهم دیگر مانند یک رصدخانه نجومی، کارخانه ی قدیمی آبجو سازی و صومعه ی استراهوف (Strahov Monastery) دیدن کنید.

باغ وحش پراگ (Prague Zoo)

باغ وحش پراگ، یکی از بهترین باغ وحش های اروپا به شمار می باشد. این باغ وحش معروف در حاشیه ی رودخانه ویتاوا در مجاورت قلعه ی تروجا واقع شده است. در این مکان می توانید به حیوانات کمیاب دنیا نزدیک شوید برای نمونه لاک ‌پشت غول ‌پیکر گالاپاگوس (Galapagos)، بزرگ ترین نوع لاک پشت و دهمین جانور سنگین جهان که عمری صد ساله دارد را تماشا کنید.

کنیسه اسپانیایی (Spanish Synagogue)

کنیسه اسپانیایی در مرکز شهر قدیمی در محله ی یهودی نشین قرار دارد. این کنیسه در سال ۱۸۶۸ ساخته شده است و اولین عبادتگاه یهودی ها در شهر پراگ به شمار می رود. شیشه های رنگ آمیزی شده، نقوش اسلامی نقش بسته بر روی دیوار ها و تزئینات با کاشی های طلائی از دیگر ویژگی های این بنا است. یکی از ویژگی های مهم و بی نظیر وجود گنبد بزرگ مرکزی در داخل کنیسه است.

کلیسای ویتوس مقدس (St. Vitus Cathedral)

ساخت این کلیسای باشکوه تقریبا ۶۰۰ سال به طول انجامید و نسبت به دیگر کلیسا های موجود در اروپا، مردم هدیه های بسیار زیادی را به این کلیسا می بخشند. این بنای بزرگ درون قلعه ی پراگ در قسمت شیب دار جای گرفته است و در ساخت آن از سنگ های باستانی استفاده شده است. در درون کلیسا آرامگاه سنت جان نپوموک (St John of Nepomuck) به سبک باروک و از جنس نقره را خواهید دید، همچنین هنر های نوین شیشه های رنگ آمیزی شده و موزائیک قرن ۱۴ میلادی و آرامگاه سنت وِنسِسلاس و چارلز چهارم، پادشاه بوهم چکی و امپراتور امپراتوری مقدس روم در این کلیسا قرار دارند.

پل چارلز (Charles Bridge)

یک پل قدیمی با قدمت ۶۰۰ سال به نام پل چارلز، یکی از آثار نمادین و خاص شهر پراگ به شمار می رود، که شهر قدیمی و شهر جدید را از روی رودخانه ولتاوا به یکدیگر وصل می نماید. این پل در سال ۱۳۵۷ به دستور پادشاه چارلز چهارم ساخته شد تا جایگزینی برای پل جودیت گردد، پل جودیت در جریان سیل در سال ۱۳۴۲ ویران شده بود. ۳۰ مجسمه در سبک باروک به همراه انواع دستفروش ها، موسیقی دان ها، هنرمندان و گدایان در کناره های پیاده رو پل قرار گرفته اند.

منبع : charbzaban

 

جهت سفارش تک یا عمده در فروشگاه شهر زبان پارسا با شماره های 09190888904 و 02166174981 تماس بگیرید.(تلگرام , واتس آپ)

تعداد بازدید: 329
سایر اطلاعات
برای اطلاعات بیشتر به لینک مقابل مراجعه کنید: www.shahrezaban

نظرات

فروشگاه اینترنتی شهر زبان پارسا
کتابفروشی اینترنتی شهر زبان شامل فروش انواع کتاب های زبان انگلیسی، کتاب زبان آلمانی، کتاب زبان فرانسوی، اسپانیایی، ترکی استانبولی و ... برای تمام سنین می باشد.
خرید اینترنتی کتاب زبان و فروش آنلاین کتاب، فروشگاه اینترنتی کتاب، بانک کتاب زبان، فروشگاه کتاب زبان انگلیسی, خرید آنلاین کتاب زبان با تخفیفات ویژه در فروشگاه شهر زبان

با تشکر از انتخابتان مدیریت فروشگاه شهر زبان پارسا

خرید کتاب زبان

مرورگر شما بسیار قدیمی است!
جهت مشاهده این وب سایت به صورت صحیح، بروزرسانی مرورگرتان ضروری خواهد بود. بروزرسانی مرورگر
×