آشنایی با جملات شرطی انگلیسی( بخش اول)

متن کامل

اگر می‌خواهید یکبار برای همیشه جملات شرطی انگلیسی را یاد بگیرید، این مقاله برای شماست.

هر معلمی ساختار جملات شرطی انگلیسی را با روش خاص خودش تدریس می‌کند؛ اما اصولاً یادگرفتن این بخش از زبان، نسبت به بخش‌های دیگر، برای زبان‌آموزان سخت‌تر است. اگر شما هم جز همین افراد هستید و این بخش برای‌تان تبدیل به یک نقطه ضعف شده، حتماً این مقاله را بخوانید. چون ما می‌خواهیم یکبار برای همیشه این مشکل را حل کنیم. در زبان انگلیسی پنج نوع جمله شرطی داریم که هرکدام ساختار مخصوص به خود را دارند و در شرایط مختلفی استفاده می‌شوند. به همین دلیل برای این‌که هرکدام را کامل یاد بگیرید و از آن در جای درست استفاده کنید، باید برایش وقت بیشتری بگذارید. پس تا انتهای این مقاله همراه‌مان بمانید.

انواع جملات شرطی در زبان انگلیسی

بهتر است قبل از این‌که آموزش را شروع کنیم از انواع و کاربرد جملات شرطی بگوییم. همانطور که از اسم‌شان پیداست، از جملات شرطی زمانی استفاده می‌کنیم که می‌خواهیم از یک شرط حرف بزنیم. درواقع ما با استفاده از این جمله‌ها، می‌خواهیم یک موقعیت فرضی را در نظر بگیریم که تحقق یافتن آن وابسته به یک یا چند شرط است. هرموقع پای جملات شرطی در میان باشد، کلمه (If) به معنی اگر هم به چشم می‌خورد. جمله شرطی از دو جمله غیر مستقل تشکیل می‌شود که به یکی از آن‌ها جمله نتیجه و به دیگری جمله شرطی می‌گویند. اگر جمله شرطی محقق شود، جمله نتیجه اتفاق می‌افتد. مثلاً جمله «اگر امروز هوا برفی باشد، به دانشگاه نمی‌روم.» را در نظر بگیرید. جمله اول که با کلمه «اگر» آمده، همان جمله شرط است و جمله دوم، جمله نتیجه محسوب می‌شود.

همان‌طور که گفتیم پنج نوع جمله شرطی داریم که عبارتند از:

  • جمله شرطی نوع صفر

  • جمله شرطی نوع اول

  • جمله شرطی نوع دوم

  • جمله شرطی نوع سوم

  • جمله شرطی ترکیبی

ما در ادامه می‌خواهیم هر کدام از این جملات را به‌طور جداگانه بررسی کنیم و مثال بزنیم. در آخر هم جملات شرطی ترکیبی را معرفی می‌کنیم و تمام نقاط ضعف‌تان را در این زمینه از بین می‌بریم.

جمله شرطی نوع صفر (Zero Conditional)

آموزش جملات شرطی در انگلیسی را با صحبت درباره جمله شرطی نوع صفر شروع می‌کنیم. این جمله‌ها حقایق عمومی را بیان می‌کنند. درواقع هر وقت می‌خواهید از یک واقعیت حرف بزنید، باید از جملات شرطی نوع صفر کمک بگیرید. زمان مورد نظر در این جمله‌ها، زمان حال است و معمولاً عموم مردم آن را قبول دارند.

کاربرد جمله شرطی نوع صفر

در میان زمان ها در انگلیسی برای ساختن جمله شرطی نوع صفر باید از زمان حال ساده استفاده کرد. در شرایط زیر، باید جمله‌های خود را با ساختار شرطی نوع صفر بیان کنید:

حرف زدن از یک موقعیت واقعی و ممکن

صحبت کردن درباره حقایق کلی و عمومی

اشاره کردن به یک قانون علمی

گفتن عادت‌هایی که همیشه صحت دارند

نکته مهم درباره چنین جملاتی این است که گاهی به جای if از when استفاده می‌شود؛ در‌حالی‌که معنی جمله تغییر چندانی نمی‌کند؛ به مثال زیر نگاه کنید:

When people smoke cigarettes, their health suffers.

مردم وقتی سیگار می‌کشند، سلامتی‌شان آسیب می‌بیند.

نحوه ساختن جمله شرطی نوع صفر

در جملات شرطی نوع صفر، برای ساختن جمله شرط یا همان if clause باید بعد از قرار دادن if، فعل جمله را در زمان حال ساده قرار دهید. فعل جمله نتیجه یا جواب شرط هم که به آن Main clasuse می‌گویند، باید در زمان حال ساده باشد. به مثال‌های زیر نگاه کنید و یکی از آن‌ها به حافظه خود بسپارید. در این صورت می‌توانید همیشه به عنوان یک الگو در شرایط مختلف آن را به‌کار بگیرید.

If you don’t brush your teeth, you get cavities.

اگر دندان‌های خود را مسواک نکنید، پوسیده می‌شود.

If you put food into the freezer, it freezes.

اگر غذا را در فریزر قرار دهید، منجمد می‌شود.

If you heat water to 100°, it boils.

اگر آب را تا دمای 100 درجه گرم کنید، به جوش می‌آید.

جمله شرطی نوع اول (First Conditional)

برای این‌که ساختار جملات شرطی انگلیسی را بشناسید، باید در ذهن خود هر کدام را تفکیک کنید. اگر بخواهیم در حالت کلی بگوییم از جمله شرطی نوع اول باید برای بیان موقعیتی استفاده کنید که نتیجه آن احتمال دارد اتفاق بیفتد ولی هیچ تضمینی برایش وجود ندارد. در ادامه با کاربرد دقیق این جملات شرطی و ساختار آن آشنا می‌شوید.

کاربرد جمله شرطی نوع اول

جمله‌های شرطی نوع اول برپایه واقعیت هستند. از این جمله‌ها معمولاً وقتی استفاده می‌شود که بخواهیم هشدار دهیم. زمانی‌که قصد داریم از یک حالت ممکن که نتیجه متحملی دارد، صحبت کنیم، از شرطی نوع اول کمک می‌گیریم. به جمله‌های زیر نگاه کنید:

If you don’t leave, I’ll call the police.

اگر از اینجا نروی، به پلیس زنگ می‌زنم.

If you don’t drop the gun, I’ll shoot!

اگر آن اسلحه را نندازی، شلیک می‌کنم.

نحوه ساختن جمله شرطی نوع اول

برای ساختن جمله شرطی نوع اول باید زمان جمله‌ای که با if شروع می‌شود، حال ساده باشد و فعل جمله دوم که همان جواب شرط است، در زمان آینده ساده قرار بگیرد. برای قرار گرفتن این جمله‌ها، هیچ ترتیبی وجود ندارد و شما می‌توانید با خیال راحت، هرکدام از جمله‌ها را که خواستید، قبل از دیگری قرار دهید. به مثال‌های زیر نگاه کنید؛ ساده‌ترین جمله را انتخاب نمایید و آن را به ذهن‌تان بسپارید تا در موقع نیاز، به‌عنوان الگو آن را به‌کار بگیرید.

If I find your book, I will tell you.

اگر کتابت را پیدا کنم، به تو خواهم گفت.

You will get wet if it rains.

تو خیس خواهی شد اگر باران ببارد.

If I have time, I will finish that letter.

اگر وقت داشته باشم، آن نامه را تمام خواهم کرد.

I’ll have finished in an hour if you don’t disturb me.

اگر تو مزاحمم نشوی، کارم در یک ساعت تمام می‌شود.

 

جهت سفارش تک یا عمده در فروشگاه شهر زبان پارسا با شماره های 09190888904 و 02166174981 تماس بگیرید.(تلگرام , واتس آپ)

25 مهر 1400
تعداد بازدید: 416
سایر اطلاعات
برای اطلاعات بیشتر به لینک مقابل مراجعه کنید: www.shahrezaban.com

نظرات

فروشگاه اینترنتی شهر زبان پارسا
کتابفروشی اینترنتی شهر زبان شامل فروش انواع کتاب های زبان انگلیسی، کتاب زبان آلمانی، کتاب زبان فرانسوی، اسپانیایی، ترکی استانبولی و ... برای تمام سنین می باشد.
خرید اینترنتی کتاب زبان و فروش آنلاین کتاب، فروشگاه اینترنتی کتاب، بانک کتاب زبان، فروشگاه کتاب زبان انگلیسی, خرید آنلاین کتاب زبان با تخفیفات ویژه در فروشگاه شهر زبان

با تشکر از انتخابتان مدیریت فروشگاه شهر زبان پارسا

خرید کتاب زبان

مرورگر شما بسیار قدیمی است!
جهت مشاهده این وب سایت به صورت صحیح، بروزرسانی مرورگرتان ضروری خواهد بود. بروزرسانی مرورگر
×