آشنایی با روش نوشتن رزومه انگلیسی کاری و تحصیلی

متن کامل

در این مقاله به شما می‌گوییم که چگونه یک رزومه انگلیسی کامل و درست را بنویسید.

نوشتن رزومه خیلی مهم است؛ طبق تحقیقات، شما 6 ثانیه وقت دارید تا نظر استخدام‌کنندگان یا اساتید دانشگاه را به خود جلب کنید. چون به‌طور میانگین آن‌ها در همان 6 ثانیه اول راجع‌به رزومه‌تان تصمیم‌گیری می‌کنند. به همین دلیل ارزشش را دارد که وقت زیادی را برای نوشتن رزومه بگذارید. این مسئله زمانی حساس‌تر می‌شود که بخواهید رزومه‌تان را به زبان انگلیسی بنویسید. باید در این مسیر خیلی دقیق گام بردارید و همه‌چیز را درست سرجایش قرار دهید. چون ممکن است آینده‌تان را به‌کلی تغییر دهد. به همین دلیل، ما می‌خواهیم در این مقاله به‌طور کامل نوشتن رزومه انگلیسی را به شما یاد بدهیم تا به‌راحتی رزومه‌ای درست و کامل را طراحی کنید.

چه نیازی به نوشتن رزومه انگلیسی داریم؟

قبل از هر چیزی بهتر است بگوییم که اصلاً رزومه انگلیسی قرار است چه دردی را دوا کند. فرض کنید شما می‌خواهید در یکی از دانشگاه‌های خارجی پذیرش تحصیلی بگیرید یا برای ادامه تحصیل مهاجرت کنید. اصلاً شاید در جستجوی موقعیت‌های شغلی بهتر در شرکت‌های خارجی هستید و می‌خواهید ادامه زندگی‌تان را در یک کشور انگلیسی‌زبان بگذرانید. برای رسیدن به هرکدام از این اهداف، نیاز دارید که یک رزومه انگلیسی بنویسید.

قبل از نوشتن رزومه، باید هدف خود را در نظر بگیرید. مهم‌ترین نکته‌ای که باید بدانید این است: از ساختن یک رزومه عمومی پرهیز کنید. رزومه شما باید متعلق به خودتان و کاملاً سفارشی باشد و مطابق با هدف‌تان نوشته شود؛ علاوه‌بر این، برای نوشتن یک رزومه حرفه‌ای، باید مهارت خوبی در زمینه نوشتن به زبان انگلیسی داشته باشید. اگر جمله‌ها را غلط بنویسید و کلمات را در جای درستش قرار ندهید، ضربه بزرگی به رزومه‌تان وارد می‌کنید. درصورتی که احساس می‌کنید مهارت خوبی در نوشتن ندارید، مقاله آموزش رایتینگ زبان انگلیسی را بخوانید.

تفاوت CV و رزومه در چیست؟

احتمالاً هر بار که با رزومه انگلیسی سروکار داشته‌اید، اسم CV را هم شنیده‌اید. CV  درواقع همان رزومه است. در کشورهای اروپایی این دو کاملاً یکسان هستند. درنتیجه اگر در یکی از این کشورها از شما  خواستند که برایشان CV ارسال کنید، بدانید که باید همان رزومه خود را بفرستید. اما اگر قصدتان پیدا کردن شغل یا ادامه تحصیل در کشوری مثل ایالت متحده آمریکاست، بهتر است بدانید که CV و روزمه با هم تفاوت دارند. در ادامه می‌خواهیم از این تفاوت‌ها بیشتر حرف بزنیم.

CV شامل تمام تجربیات شماست. یعنی برای نوشتن آن باید تمام تجربه‌های شغلی و دانشگاهی‌تان را بنویسید و هر اطلاعات تکمیلی را درباره خود ارائه دهید. درحالی‌که رزومه خلاصه‌ای از تجربه و سابقه کاری‌تان را در بر می‌گیرد.

اگر می‌خواهید در دانشگاه‌های مختلف پذیرش بگیرید، باید CV خود را ارائه دهید و اگر قصدتان پیدا کردن یک شغل است، باید از رزومه استفاده کنید.

CV شما خلاصه‌ای‌ست از تمام تجربیاتی که در زندگی کسب کرده‌اید درحالی‌که رزومه باید با توجه به یک هدف خاص نوشته شود.

بخش‌های مختلف یک رزومه انگلیسی

قبل از این‌که به چگونگی نوشتن رزومه انگلیسی بپردازید، بهتر است با بخش‌های مختلف آن آشنا شوید. در این‌صورت می‌دانید که برای نوشتن به چه اطلاعاتی نیاز دارید و راحت‌تر می‌توانید قسمت‌های مختلف آن را با توجه به قوانین کشور مقصد، تکمیل نمایید. در ادامه می‌خواهیم به شما بگوییم که چه اطلاعاتی را باید در رزومه خود بنویسید.

نام، عنوان شغلی و اطلاعات تماس

شما باید در رزومه‌تان نام، عنوان شغلی و اطلاعات تماس را بگذارید. برای نوشتن این بخش، باز هم قوانین کشور مورد نظر را در نظر بگیرید و مطمئن شوید که اطلاعات‌تان کامل است.

نام (Name) باید در بخش بالایی رزومه قرار بگیرد. اطلاعات تماس (Contact Details) هم شامل آدرس ایمیل و شماره تلفن همراه است. در این قسمت نیازی نیست که از آدرس محل سکونت خود حرفی بزنید؛ می‌توانید فقط به نام شهر و شهرستان خود اشاره کنید. اگر صفحه لینکدین فعالی دارید، می‌توانید لینک پروفایل خود را هم قرار دهید. علاوه‌بر این، باید ابتدای روزمه خود، عنوان حرفه‌ای‌تان (Professional Title) را  ذکر کنید.

پروفایل شخصی یا Personal Profile

یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در نوشتن رزومه به زبان انگلیسی پروفایل شخصی است. شما باید در این بخش از خودتان بنویسید. این‌که چه کسی هستید و چه مزیتی نسبت به دیگران دارید. پس در این قسمت باید مشخصات خود را بنویسید و از ویژگی‌های خاص‌تان بگویید که شما را برای قرار گرفتن در آن پوزیشن، از دیگران برجسته‌تر می‌کند. بخش مربوط به پروفایل شخصی باید یک پاراگراف کوتاه در حد 4 یا 6 خط باشد و زیر نام و اطلاعات تماس قرار بگیرد. پس در این قسمت باید به سؤالات زیر جواب دهید:

  • چه کسی هستید؟

  • قصد دارید چه کاری برای شرکت مورد نظر انجام دهید؟

  • اهداف‌تان چیست؟ (در زمینه کاری و تحصیلی)

  • حالا به نمونه‌های زیر نگاه کنید:

  • سابقه و تجربه کاری (Personal Experience)

برای نوشتن رزومه حرفه‌ای انگلیسی از تجربه و سوابق کاری خود به بهترین نحو ممکن حرف بزنید. در این قسمت باید از شغل‌های قبلی، کارآموزی و تجربه‌های حرفه‌ای‌تان بنویسید. سوابق کاری شما بهتر است به صورت لیست و به ترتیب از جدیدترین به قدیمی‌ترین شغلی که داشته‌اید، نوشته شود. چون جدیدترین جایی که در آن کار کرده‌اید، اهمیت بیشتری دارد. در این بخش باید علاوه‌بر عنوان شغلی (Job title/ position) به نام کارفرما (Company Name) و تاریخ شروع و اتمام کار (Date Employed) هم اشاره کنید.

نکته اول: بهتر است برای کامل‌تر شدن رزومه، از مهارت‌های خود هم صحبت کنید. برای این‌که مهارت‌هایتان بیشتر به چشم بیاید، می‌توانید آن را در یک لیست علامت‌گذاری‌شده (Bullet Point)  بنویسید.

نکته دوم: بهتر است هنگام صحبت کردن از سوابق کاری‌تان، تا می‌توانید از دستاوردهای مهمی که داشته‌اید، حرف بزنید. چون همه می‌دانند که مثلاً شخصی در سمت مدیر بازرگانی چه کارهایی انجام می‌دهد؛ اما آن‌چیزی که شما را از دیگران متمایز می‌کند، دستاوردهای منحصربه‌فردتان است.

تحصیلات و مدارک حرفه‌ای

تا این‌جا تقریباً با روش نوشتن رزومه به زبان انگلیسی آشنا شدید. حالا در این قسمت می‌خواهیم به شما بگوییم چگونه باید تحصیلات و مدارک حرفه‌ای (Education and Qualification)  خود در رزومه

جای دهید. اینجا هم باید مقاطع تحصیلی‌تان را از آخر به اول لیست کنید. در کل بخش تحصیلات و مدارک حرفه‌ای باید شامل موارد زیر باشد:

1.رشته تحصیلی 2.اسم دانشگاه 3.سال ورود به دانشگاه و فارغ‌التحصیلی 4.معدل 5.دستاوردهای تحصیلی

افتخارات

نکته اول: اگر هیچ تجربه کاری ندارید، بهتر است در هنگام نوشتن CV، ابتدا بخش مربوط به تحصیلات و مدارک خود را بنویسید.

نکته دوم: اگر مدرک دانشگاهی دارید، به مدارک دبیرستانی‌تان هیچ اشاره‌ای نکنید.

کتب و مقالات یا Publications

برای نوشتن رزومه انگلیسی به کامل‌ترین شکل ممکن، بهتر است راجع‌به مقاله‌هایتان هم حرف بزنید. مثلاً مقاله‌ای از شما که در یک مجله به چاپ رسیده یا در یک کنفرانس علمی ارائه شده، می‌تواند رزومه‌تان را پربارتر کند. اگر کتابی نوشته‌اید یا برای نوشتن فصل‌هایی از یک کتاب با نویسندگان دیگر همکاری داشته‌اید، بهتر است آن را تحت عنوان Publications به رزومه خود اضافه کنید. همچنین اگر در زمینه اختراعات علمی هم حرفی برای گفتن دارید، به ترتیب، از معتبرترین آن‌ها را در رزومه قرار دهید.

تحقیقات

می‌توانید تحقیقاتی را که در زمینه‌های مختلف انجام داده‌اید، دربخشی تحت عنوان Research بنویسید. در این بخش می‌توانید از علایق تحقیقاتی‌تان هم حرف بزنید. به نمونه زیر نگاه کنید:

آموزش نوشتن رزومه انگلیسی شغلی

برای پیدا کردن شغل در یک شرکت بزرگ و معتبر، نیاز به نوشتن رزومه حرفه‌ای انگلیسی دارید. این رزومه باید مهارت و توانمندی‌های شما را در کوتاه‌ترین زمان ممکن به کارفرما نشان دهد و نظرش را جلب کند. به همین دلیل باید اصول مربوط به آن را به‌طور کامل رعایت کنید. در این قسمت می‌خواهیم نوشتن رزومه انگلیسی برای کار را به شما یاد بدهیم. با کمک این اصول می‌توانید یک رزومه کامل بر طبق مهارت‌ها و تجربه خود طراحی کنید.

قالب مناسبی انتخاب کنید

قالب رزومه کاری بسیار مهم است؛ چون اولین چیزی‌ست که به نظر کارفرما می‌آید. فراموش نکنید که رزومه شما حکم یک آگهی تبلیغاتی را دارد؛ پس باید چشم‌نواز، مختصر و مفید باشد. برای نوشتن آن قالب‌های مختلفی وجود دارد. بهترین رزومه کاری، رزومه‌ای یک صفحه‌ای‌ست که مرتبط‌ترین اطلاعات مربوط به سمت شغلی موردنظرتان را در خود جای داده‌است. اما اگر اطلاعات شما از یک صفحه بیشتر شد، اشکالی ندارد. رزومه کاری شما می‌تواند حداکثر دوصفحه داشته باشد. بهتر است عناوین خود را با فونت بزرگ و برجسته بنویسید و از یک فونت واضح مثل Arial یا Calibri استفاده کنید. پیشنهاد می‌کنیم  سایز فونت بدنه هم روی عدد 10 تا 12 قرار دهید و عنوان‌ها را با سایز بین 14 تا 18 بنویسید.

اطلاعات تماس خود را به دقت بنویسید

در هنگام نوشتن رزومه حرفه ای انگلیسی دقت کنید که اطلاعات تماس‌تان به‌درستی وارد شده‌باشد. قبل از وارد کردن آن، قوانین کشور مورد نظرتان را بررسی کنید تا مطمئن شوید که چه اطلاعاتی را باید در این قسمت بنویسید. برای نوشتن شماره تلفن، باید کد شهرتان را بدون صفر قرار دهید؛ یک ایمیل استاندارد بسازید و آدرسش را درج کنید. اگر وبسایت شخصی هم دارید، می‌توانید در این بخش به آدرس آن اشاره کنید.

خودتان را به صورت کوتاه و مؤثر معرفی کنید

قرار نیست برای نوشتن رزومه انگلیسی از تمام عناوین شغلی و مسئولیت‌های خود حرف بزنید؛ بلکه باید به‌طور خلاصه یک تصویر شفاف از شغل فعلی و پتانسیل‌هایی که برای آینده خود دارید، ارائه دهید.

تحصیلات، مدارک و مقالات خود را فراموش نکنید

حتماً در رزومه کاری‌تان از مدارک تحصلی مهم خود هم حرف بزنید؛ چون می‌تواند تأثیر زیادی در دید کارفرما نسبت به شما داشته باشد. همچنین مقاله‌ها و افتخاراتی که کسب کرده‌اید، شانس‌تان را برای رسیدن به سمت شغلی مورد نظر، بیشتر می‌کند.

آموزش نوشتن رزومه انگلیسی تحصیلی

برای نوشتن رزومه تحصیلی انگلیسی یا همان CV باید تا می‌توانید از موقعیت‌های علمی و آکادمیک خود صحبت کنید. در این رزومه می‌توانید از شغل‌هایی حرف بزنید که در زمینه آموزش داشته‌اید؛ مثل تدریس در دانشگاه، کالج یا سایر محیط‌های آموزشی. به طور کلی نحوه نوشتن رزومه تحصیلی انگلیسی به‌گونه‌ای‌ست که باید تمرکزتان بیشتر بر روی اطلاعات تحصیلی و دانشگاهی باشد. اگر می‌خواهید یک CV بنویسید، تعداد صفحاتی که می‌توانید ارائه دهید، بیشتر است. معمولاً یک سی وی 2 تا 5 صفحه دارد.

نمونه رزومه انگلیسی استاندارد و کامل

حالا که روش نوشتن رزومه به زبان انگلیسی را یاد گرفته‌اید، بهتر است نمونه‌ای از آن را هم در اینترنت ببینید تا با خیال راحت رزومه خود را طراحی کنید. این نمونه ها می‌تواند قالب درست و استاندارد یک رزومه انگلیسی را به شما نشان دهد.

حرف آخر

همان‌طور که دیدید، در این مقاله از نوشتن رزومه انگلیسی حرف زدیم و در آخر هم نمونه‌ای از آن را به شما نشان دادیم. اگر فکر می‌کنید هنوز هم نکته‌ای مانده که می‌تواند رزومه کاری یا تحصیلی را کامل‌تر کند، به ما و خوانندگان گرامی بگویید.

 

جهت سفارش تک یا عمده در فروشگاه شهر زبان پارسا با شماره های 09190888904 و 02166174981 تماس بگیرید.(تلگرام , واتس آپ)

25 شهریور 1400
تعداد بازدید: 143
سایر اطلاعات
برای اطلاعات بیشتر به لینک مقابل مراجعه کنید: www.shahrezaban.com

نظرات

فروشگاه اینترنتی شهر زبان پارسا
کتابفروشی اینترنتی شهر زبان شامل فروش انواع کتاب های زبان انگلیسی، کتاب زبان آلمانی، کتاب زبان فرانسوی، اسپانیایی، ترکی استانبولی و ... برای تمام سنین می باشد.
خرید اینترنتی کتاب زبان و فروش آنلاین کتاب، فروشگاه اینترنتی کتاب، بانک کتاب زبان، فروشگاه کتاب زبان انگلیسی, خرید آنلاین کتاب زبان با تخفیفات ویژه در فروشگاه شهر زبان

با تشکر از انتخابتان مدیریت فروشگاه شهر زبان پارسا

خرید کتاب زبان

مرورگر شما بسیار قدیمی است!
جهت مشاهده این وب سایت به صورت صحیح، بروزرسانی مرورگرتان ضروری خواهد بود. بروزرسانی مرورگر
×